Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Madskolen

Hvad er Madskolen på Blågård Skole?

I Madskolen laves der hver dag sund og velsmagende mad af friske råvarer, hvor elever er med i køkkenet. Her har de mulighed for at tale, smage, spise og opleve sig ind i madens verden. Med mad og måltider som middel har vi som madskole et stort potentiale for at gøre en forskel i elevernes dannelse, trivsel og læring. 

Hvad serverer vi?

Madskolen har som mål at servere mad, som er fyldt med smag og næringstæt, og som har interesse for skolens elever. Maden laves fra bunden, er sund og med et udvalg af gode råvarer. Vi serverer en masse grønt, fisk og fjerkræ - vinger og finner. Pejlemærkerne bygger på velsmag, sundhed og ansvar for aftryk på klima og miljø. Menuen er derfor 90% økologisk. Maden er varieret, og vil både byde velkendte og mindre kendte elementer, der kan udfordre og udvikle deres maddannelse. 

Vi kan ikke altid imødekomme elevernes ønsker, men vi har en ønskekasse, hvor eleverne har mulighed for at komme med deres ønsker til madlavningen. Når klasserne er på tur, er det muligt for os i Madskolen at lave turmadpakker. 

Hvordan spiser vi sammen?

Spisningen i madskolen er opdelt i to spisehold. Klasserne er fordelt ved samme borde, og her har de et ansvar for at hjælpe hinanden med at rydde op efter spisning. Under spisningen spiser det pædagogiske personale og har et pædagogisk måltid, der skal give mulighed for at tale med eleverne om maden og hvordan vi spiser.

Elevpraktikanter

Seks elever på 6. årgang har på skift en uges praktik i køkkenet. De deltager i samtlige dele af den daglige arbejdsgang. Praktikken i køkkenet giver eleverne mulighed for at lære og mestre køkkenhåndværket. Praktikken giver mulighed for klima, bæredygtighed og inspiration til fremtidig uddannelse. 

Vil du følge mere med i Madskolen hos os? Så følg os på Instagram her https://www.instagram.com/madskolen_blg/