Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Velkommen til udskolingen

Velkommen til udskolingen

Blågård Skoles udskoling dækker over 6.-9. årgang. Det er en spændende tid med store forandringer, hvor elevernes radius bliver større, nye venner og kammerater kommer til, og man orienterer sig mere ud mod verdenen.

De voksne omkring eleverne er klædt på til at sætte tydelige rammer og håndtere de udfordringer, som de man som ung helt naturligt kan løbe ind i. Her er tillidsfulde relationer afgørende for arbejdet med den faglige og sociale udvikling. 

Forældresamarbejde og støtte i hverdagen

Vi samarbejder med forældre og andre relevante samarbejdspartnere, såsom fritidsinstitutioner, for at skabe et gennemgående og helhedsorienteret blik på den unge. 

For at få så god og sammenhængende en hverdag for den unge som muligt, prioriterer vi samarbejde præget af åbenhed og dialog. Lærerne informerer regelmæssigt forældrene og eleverne om arbejdet i klassen. Det sker stadig gennem ugeplanen. 

Som forældre kan I støtte op om samarbejdet og jeres barns skolegang ved at:
•    Støtte jeres barn med at få struktur på hverdagen 
•    Følge op på faglige udviklingspunkter 
•    Give besked, hvis jeres barn er fraværende

Hvis I som forældre oplever, at jeres barn får det tiltagende svært i hverdagen, står personalet og ledelse klar til sparring og vejledning ift. at rette henvendelse de rigtige steder.
I hverdagen arbejder vi tæt sammen med Klub Capella og Kvisten ved Murergården, samt Borgercenter Børn og Unge og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Københavns Kommune.  

Tilstedeværelse i hverdag og fællesskab

Det er godt for undervisningsmiljøet, fællesskabet og ikke mindst den unge, at vi alle er til stede og har vores rolle hver især. Selvom man som ung i udskolingen oplever større selvstændighed, er man stadigvæk en meget vigtig brik i fællesskabet. Det betyder derfor meget, at eleverne møder til tiden og er til stede i fællesskabet og undervisningen.

Vi samarbejder med forældre omkring at støtte op og sørge for, at den unge møder til tiden og deltager i fællesskabet. 

Projektopgave

Vi arbejder projektorienteret på 6., 7. og 8. årgang med henblik på projektopgaven på 9. årgang. Gennem projektarbejdet har vi fokus på at arbejde fagligt i grupper samtidigt med, at vi har en praktisk tilgang til arbejdet. 

Vores traditioner

Vi har en masse sjove aktiviteter og traditioner i vores udskoling. Vores elever deltager i lejrskole i 8. klasse, gerne om efteråret. Den afholdes i Danmark og varer 5 dage med 4 overnatninger. Vi har også fodboldturnering omkring juletid ved Korsgadehallen, hvor hele udskolingen spiller sammen på kryds og tværs. Udskolingen deltager også altid i DBUs fodboldturnering for både piger og drenge. Når vores 9. klasser har valgfag, er der tradition for at have fodbold om efteråret og mere faglige aktiviteter i foråret. 

Derudover har vi en masse andre årlige traditioner:
•    Skolernes motionsdag dagen inden efterårsferien, som bliver lavet i Fælledparken kun for udskolingen, hvor man arbejder på kryds og tværs
•    Klippeklistredag 
•    FNs børnerettighedsdag
•    Skolernes skakdag
•    Skolens fødselsdag 
•    Projektuge, hvor vi arbejder på tværs af skolen, som afsluttes med en sommerfest

Praktisk information om karakterer og afgangsprøver

Herunder finder du information om karakterer og afgangsprøver for de ældre elever på udskolingen. 

Karaktergivning i 8.klasse
1.    Standpunktskarakterer i november
2.    Standpunktskarakterer januar
3.    Standpunktskarakterer inden sommerferien

Karaktergivning i 9.klasse
1.    Standpunktskarakterer i november
2.    Standpunktskarakterer januar
3.    Standpunktskarakterer i april inden de skriftlige afgangsprøver

Folkeskolens afgangsprøver (FP9)
Inden man afslutter folkeskolen i 9. klasse, skal man til folkeskolens afgangsprøver (FP9).
Alle elever skal til mundtlig prøve i fagene dansk, engelsk, den fællesfaglige prøve i naturfag og til skriftlig prøve i retskrivning, læsning, skriftlig fremstilling, færdighedsregning og problemregning.

Derudover udtrækker Undervisningsministeriet to yderligere prøver. En fra den humanistiske pulje og en fra den naturvidenskabelige pulje.

Humanistisk pulje:
•    Skriftlig: engelsk, tysk, fransk.
•    Mundtlig: tysk, fransk, historie, samfundsfag, religion.

Naturvidenskabelig pulje:
•    Skriftlig: geografi, biologi, fysik.
•    Mundtlig: idræt, matematik.